Chlorofil – lepsza flora bakteryjna jelit i krew

Chlorofil - lepsza flora bakteryjna jelit i krew

CHLOROFIL – LEPSZA FLORA BAKTERYJNA JELIT I KREW

Chloforil ma budowę zblizoną do struktury hemoglobiny, z tą różnicą, że w krwi rolę zasadniczą pełni atom żelaza a w przypadku chlorofilu magnez. Chlorofil jest doskonałym żródłem łatwoprzyswajalnego magnezu i  charakteryzuje się barwą zieloną a krew czerwoną. Chlorofil już w starożytności uznawany był za „uzdrowiciela”, którym leczono wiele ciężkich chorób. Nasz organizm potrzebuje dużo tlenu, a zielony płyn jest jego najlepszym nośnikiem. Jeśli będziemy spożywać zielone warzywa, pić zielone soki lub zażywać chlorofil w postaci tabletek czy suplementów diety, zapewnimy sobie prawidłowy transport tlenu do komórek. Chlorofil to zielony pigment roślin. Jest on odpowiedzialny za przekształcanie światła słonecznego w energię.

Swoją budową przypomina hemoglobinę – czerwony barwnik krwi. Dlatego ten zielony barwnik w roślinach nazywany jest często „krwią roślin”. Im więcej zielonego pigmentu i tlenu w naszym ciele, tym lepsza flora bakteryjna w jelitach. Spożywanie “krwi roślin” wspiera proces leczenia miażdżycy. Jest ona również uznawana za specyfik leczący raka, ponieważ zapobiega występowaniu zmian patologicznych w naszym DNA i hamuje przekształcanie się zdrowych komórek w rakowe.

WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE CHLOROFILU

Chlorofil znany jest z tego, że zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę. Ma działanie oczyszczające (wspiera proces oczyszczania wątroby i jelit), usuwa toksyny z organizmu, w tym metale ciężkie. Odbudowuje i oczyszcza krew, zwiększa jej krzepliwość, reguluje ciśnienie tętnicze i wzmacnia układ krwionośny. Pomaga kobietom uregulować cykl miesiączkowy. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie tarczycy oraz trzustki. Niweluje działanie karcynogenów, tj. czynników rakotwórczych.

Neutralizuje szkodliwy wpływ białka oraz nieprzyjemny zapach ciała. Systematyczne spożywanie zielonego pigmentu, wzmocni nasz organizm i korzystnie wpłynie na nasz system immunologiczny. “Krew roślin” jest źródłem energii i pomaga w leczeniu anemii. Oprócz tego pobudza laktację u kobiet karmiących. Ponadto ma działanie regenerujące, wpływa na odnowę komórek i niszczy wolne rodniki, które odpowiadają za starzenie się skóry. Pobudza wytwarzanie witamin A, E i K. Jest także idealnym środkiem do walki z zakwaszeniem organizmu.

SUPLEMENT DIETY – CHLOROFIL W PŁYNIE

Obecnie najbardziej rozpowszechnioną formą chlorofilu, jest ten do picia. Istnieją różne specyfiki na rynku, które składają się z różnych wartościowych składników. W skład takich suplementów najczęściej wchodzą: jęczmień (odpowiedzialny za równowagę kwasowo-zasadową w organizmie), chlorella (największe źródło chlorofilu, bogata w aminokwasy, oczyszczająca organizm) i lucerna bogata w białko. Taki suplement możemy zastosować, gdy chcemy zregenerować cały organizm. Zażywając płyną formę tego suplementu możemy w szybki sposób zapewnić sobie zdrowie na cały dzień!

CHLORELLA – NAJBOGATSZE ŹRÓDŁO CHLOROFILU

Chlorella polecana jest ludziom, którzy mają problemy z jelitami i wątrobą. Mogą ją też stosować palacze i osoby nadużywające alkoholu. Chlorella jest zieloną algą z Dalekiego Wschodu i stanowi najbogatsze źródło zielonego pigmentu na całej naszej planecie (od 3 do 5% czystego chlorofilu). Charakteryzuje się głębokim zielonym kolorem i posiada cenne właściwości lecznicze. Jest ona wartościową substancją, która ułatwia regenerację i oczyszcza organizm. Stosuje się ją w problemach z układem nerwowym. Znana jest ze swoich właściwości detoksykujących – pomaga pozbyć się z organizmu złogów rtęci.

ZASTOSOWANIE CHLOROFILU

Stosowany jest przy bólach gardła, stanach zapalnych skóry, problemach ze stawami. Jest pomocny także w leczeniu żylaków i wrzodów. Jak zostało wcześniej wspomniane, “krew roślin” usprawnia pracę wątroby, tarczycy i jelit. Warto go zastosować w swoim jadłospisie. Szczególnie polecany jest w diecie dla cukrzyków, ponieważ obniża u nich zapotrzebowanie na insulinę. Wspiera rozwój korzystnej flory bakteryjnej.
Coraz częściej jest wykorzystywany w kosmetyce. Jego pojawienie się w składzie, czyni kosmetyk prestiżowym. Jest on naturalną alternatywą dla szkodliwych i sztucznych barwników. Wykorzystuje się go w produkcji mydeł, kremów, perfum, w kosmetyce kolorowej. Idealnie sprawdzi się w kremach dla skóry tłustej, mieszanej, szarej i zmęczonej – odżywi ją, dotleni, wzmocni naczynia krwionośne. Dzięki swoim właściwościom antyseptycznym, wzmacnia działanie dezodorantów. Dodatkowo perfekcyjnie nawilża, wpływa na szybszą regenerację uszkodzonej skóry, sprawia, że rany się szybciej goją.

Chlorofil - lepsza flora bakteryjna jelit i krew

Skład Chlorofilu DuoLife :

 Jęczmień

uznawany jest za doskonałe źródło rozpuszczalnego błonnika pokarmowego. Dodatkowo ma silne właściwości przeciwutleniające, a dzięki bogactwu witamin i składników mineralnych pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową w organizmie.

Olejek Miętowy

od setek lat jest znany i stosowany jako doskonały środek antyseptyczny. Oznacza to, że wyjątkowo skutecznie wspomaga oczyszczanie organizmu, niszcząc drobnoustroje zagrażające sprawnemu funkcjonowaniu układu immunologicznego. Ponadto pomaga w zachowaniu równowagi kwasowo-zasadowej.

  Chlorella

jest najbogatszym znanym obecnie źródłem chlorofilu. Dzięki temu, że jest wyjątkowo bogata w aminokwasy, witaminy i minerały, których koncentracja jest znacznie wyższa niż u roślin lądowych, należy do grupy „superfoods”. Skutecznie pomaga pozbyć się z organizmu toksyn, metali ciężkich oraz chemikaliów.

Lucerna

zawiera aż trzykrotnie więcej białka niż słynąca z tego soja. Dzięki temu doskonale wzmacnia organizm i przyspiesza jego regenerację, a także w naturalny sposób go oczyszcza. Jest niezastąpiona dla osób pragnących przyspieszyć proces regeneracji.

Chlorofilina

Chlorofilina posiada silne właściwości alkalizujące, pobudza eliminację potencjalnie szkodliwych toksyn i karcinogenów z organizmu, opóźniają procesy utleniania komórkowego, zapobiega przedwczesnemu starzeniu i eliminują wolne rodniki. Wzmacnia immunologię organizmu optymalizuje i utrzymuje dobry stan zdrowia. Dzięki zawartości miedzi, która jak żelazo doskonale transportuje tlen cząsteczki Chlorofiliny są w stanie podróżować po całym organizmie, a dzięki swojej budowie zbliżonej do cząsteczki hemu znajdującego się w naszej krwi nazywana jest nawet „zieloną krwią”

Sposób użycia:
10 ml dwa razy dziennie. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć.

Przechowywanie:
preparat przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć do 30 dni. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

Dodatkowe informacje: 
Ze względu na fakt, iż suplement diety DuoLife jest produktem naturalnym, smak i konsystencja poszczególnych jego partii mogą się różnić, w zależności od pory roku oraz surowców, które zostały użyte do produkcji. Ewentualny osad tworzą naturalne składniki i jest to proces typowy dla takich produktów. Aby zniwelować osad należy wstrząsnąć przed spożyciem. Dzieciom do lat 4 zaleca się podawać po konsultacji z pediatrą.

 

One Reply to “Chlorofil – lepsza flora bakteryjna jelit i krew”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *